Followers

Sunday, February 6, 2011

aku sayang korang......

Sahabat… bersyukurlah kerana nikmat dikurniakan sahabat itu adalah nikmat yang sangat berharga…
Sahabat sememangnya insan yang istimewa, yg dikurniakan demi saling memberi dan menerima…
korang… aq memang sangat2 sygkn korang… ikhlas aq lahirkan dr hati aq… aq tau da byk perkara yg kte lalui bersama… aq rase bsyukur sgt, aq dpt kenal korang sume… jauh di sudut hati aku, betapa betuahnya aq dpt masuk IPG nie…. Drp aq xde kwn blainan negeri, aq da ada kawan nun jauh dr johor… seronoknya aq….
Korang… ingat lg x kte same2 main cak len pong utk konvo… best kn? Pengalaman yg kte rase, x semua org dpt… bertuahnya kita… turun practise, angkat brg… andaila kte dpt ulangi kenangan tu kembali… aq syg korang…

Korang… kt sini, aq dpt adik… aq dpt akak… seronoknya… ramai adik dan kakak aq… ikatan ukhwah yg kte bina, indah sgt…  ingat lg x mase kte daki gunung ledang same2? Aq minta maaf sbb xdpt daki same2 korang…korang bagus… stamina aq x same ngn stamina korang… tp yg penting kte same2 dpt pengalaman manis 2 kn… penat, Allah jek yg tahu… aq syg korang…



Korang… ingat x mase kte same2 g open house umah Pn. Norshidah? Bykkan kte mkn… seronok waktu 2.. makan same2… aq suap ko, ko suap aq… indahnya… waktu 2, masing2 dgn celoteh masing2… aq syg korang….


Korang… ingat x kte same2 buat BIG kt BISA? Masing2 buat keje dgn bsungguh… korang semua bagus… korang semua bakal2 cikgu yg berkaliber… masing2 ada kelebihan masing2.. tp, aq xdpt lupakan muka korang yg comel bile berposing tngkp gmbr… aq suke waktu 2… aq syg korang…


Korang… ingat x kte pernah g joging same2 hari tu? Bestkn… thanx kt hajar coz sanggup lari slow2 sbb nk teman aq… aq appriciate sgt… kte naik afamosa, g minum2, g sungai melaka dan yg paling penting, bergambar… aq syg korang….

 
Korang… ingat x kte g lanchang? Best kn… dpt naik gajah, mkn makanan yg sedap, jumpa pacat, orietering, byk lg la… kalau la kte leh ulang kenangan 2…. aq syg korang….




Korang… ari 2 kte ada wt sosiodrama kn? Semua kumpulan kena berlakon jd dak2 kecik… korang sangat comel…. Korang ingat x? kak b jd ultraman, main anak patung, pizza hut… ada yg pakai bju tdo, seluar tdo, pinjam skaf adik dy… seronoknya… aq syg korang….

Korang.. ingat x mase kte kena buat simulasi utk BM1? Kena berlakon jd guru besar, jd YB, ada yg wt persembahan… tp yg bestnye, kte semua bersengkang mata sampai pukul 3 utk siapkan kelas kte jd mcm dewan… mmg cantik sgt hasil kerja kite sumer.. kite sume mmg kerja keras utk bg yg terbaik… aq bangga ngn komitmen yg korang bg… aq syg korang…

Korang… ingat x kite pernah g picnic same2 kt pantai puteri? Seronok kn… mandi laut same2, masak BBQ same2, posing same2… agaknye kita akan dpt buat mcm nie lg x? aq syg korang….

Korang… ingat x mase kite same2 g mlm bersama ketua menteri kt Pantai Klebang? Kita nyaris2 ditinggalkan bas kn… kehulur kehilir kite sume cari bas… penatnya tak terkata.. sampai ada yg tumit kasut patah sebab byk sgt berjalan… pastu pak cik tu tinggalkan kite kt tepi jln jek… kite g shell sbb ada yg nk g toilet dan kite kena kacau ngn mamat kete n moto.. takutnye… tp aq nmpk semangat korang sgt kuat…  aq syg korang….
Korang… aq sgt sygkan hubungan kite.. aq xnk hubungan kite sume putus mcm 2 jek pas kite abis blaja nie… korang, hampir 4 tahun kita da bersama… masing2 ada perangai masing2.. waktu nie la kite kenal siapa kwn kita yg sebenarnya… belajarlah untuk menerima kelemahan kwn kite dan kite juga cuba perbaiki kesilapan kita…
Korang, masuk maktab nie sgt2 buat aq bangga… kita semua perempuan, kita juga yang angkat tong gas, meja, kerusi, mcm2 lagi… mmg kita bersungut, tp kita gembira.. waktu mcm nie la kita dpt rapatkan ukhwah kita… aq mmg syg korang…
Jujur aq ckp, aq sedih waktu tulis entri nie… terimbas kembali semua kenangan kita sepanjang kita duduk bersama… berselisih pendapat? Biasa la tu… yg penting, masing2 dpt keluarkan pendapat yg sgt2 bernas… maklumla, kita semua bakal guru.. bertuahnya anak bangsa dpt cikgu2 mcm korang… aq mmg syg korang…..
Sahabatku,
Hati manusia hanya bisa mencintai sekejap,
Kaki hanya bisa melangkah sejauh lelah,
Tetapi sebuah persahabatan adalah keabadian yang sangat bernilai buatku,
Jika suatu hari,
Entah hari ini atau esok aku tak lagi bisa bernafas,
Ketahuilah salah satu hadiah terindah yang pernah ku dapat adalah mengenalmu,
Dan besahabat denganmu…

Aq doakan kita semua dapat jadi seorang guru yang sangat bertanggungjawab, komitmen tinggi dan kutiplah ilmu selagi mampu untuk kita sama2 membantu anak bangsa kita untuk maju…
A teacher takes a hand,
Opens a mind,
Touches a heart,
Shapes the future…




11 comments:

cikgu ainura said...

suka duka kita hadapi bersama.. akq pon syg korang semua... dah cm adik beradik..

**mana ek lukisan yg laily lukis tue.. wat frame.. tampal dalam clas.. mesti lawa giler..

ijam ismail said...

korg mmg bersatu hati lah...
kegembiraan terpancar j 2...
huuu...besh3...

ruby bieha said...

huhu touching nye..syg akk juga.. kngan itu indah

emieysandra said...

thanks chombi..
semoga pershabatan ini berkekalan.
~_^

SI COMEL CERIA said...

kak nuyu:lukisan 2 ada pd laily.. ada lg agaknya.. nnt sy suruh dy cari...
ijam ismail: yup.. ktorg mmg bersatu hati... hehhe
biha: akak sedih mase buat entri nie...
emieysandra: welcome mira... amin...

iDa said...

bnyk kenangan yg kita semua pernah lalui bsama...suka duka,ngis,skit hati,bengang,benci,serabut,tension...semuada....tp dlm diam2...rupanya kita semua dh bersma lebih dr 4 toun...thun depan kita akn berpisah ngn haluan hidup masig2...rsa sedih sgt....nk sgt bersama2 lgi...bersama2 hdapi sush senang,pahit manis bersama.....tak kisah ade yg tersinggung hati..tp kita mnsia biasa..insan yg lemah..sering kali mbuat kesilapan yg kita sangkakan kecil tu tp besar bg org lain....mudah mudahan....kita dapat maafkan ksilapan yg lalu....ambil yg jernih buang yg keruh syg.....ida syg korang...ida syg awin,kak ana,kak hajar,kak lai,kak mun,kak b,kak imah,mira,chomb,kema,ain,hanum,na,hani,kak za,nita,kak nuyu dan biha...syg korang smpai bila2.....

Oney Nurislam said...

sweet la rajin ko wat citer pasal dak kelas
suka2

SI COMEL CERIA said...

ida: mmg aq syg korang sumer... nnt masing2 da posting, aq harap kite still keep in touch...
oney: heheheh.. aq suke jgk...

ckgu hanum said...

i love u 2..

Tinta Seorang Musafir said...

baca dengan mata hati..cukup myentuh hati sy,..benar kte chom, itulah kngan n nikmat yg Allah kurniakan. Moga Allah kuatkan tautan hati antara kita demi meraih redhaNYA..AMIN..trm ksih chom,syg kamu dan shbt kerana Allah..

Tinta Seorang Musafir said...

baca dengan mata hati..cukup myentuh hati sy,..benar kte chom, itulah kngan n nikmat yg Allah kurniakan. Moga Allah kuatkan tautan hati antara kita demi meraih redhaNYA..AMIN..trm ksih chom,syg kamu dan shbt kerana Allah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...